Thursday, July 12, 2007

Spaghetti aglio e olio - världens enklaste pasta

Igår lagade jag kanske världens enklaste pastarätt, som ändå är supergod! Ofta är det kanske det enklaste som är det godaste.


Spaghetti med vitlök och olivolja (Spaghetti aglio e olio) 2 pers.

valfri mängd spaghetti
ca 1 dl fin olivolja med vitlökssmak
ca 2 msk finhackad persilja
½ finhackad färsk röd chili
rikligt med nymald svartpeppar
salt
en bit god parmeggiano reggiano till serveringen.

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Under tiden:
Finhacka persiljan och chilin. Häll oljan i en stor traktörpanna eller en stor kastrull.

När pastan är färdigkokt - låt den gärna vara lite al dente - låt den rinna av men spola inte av den.

Hetta upp olivoljan. När oljan är varm lägger du i persiljan och chilin, och låter dem fräsa i pannan i max en minut. Sen häller du på pastan och blandar ordentligt! På med nymald svartpeppar och salta efter smak. Mums. Färdigt att servera! Riv parmesan direkt över maten vid bordet och njut!

Man kan förstås använda vanlig olivolja med lite hackad vitlök istället för vitlöksolivolja, men så här var det jag gjorde igår för jag hade precis handlat en ny vitlöksolivolja som jag var så sugen på att prova. :-)

No comments: